Lady Gaga zingt volkslied tijdens Super Bowl

CENTURY CITY, CA - JANUARY 23: Actress/recording artist Lady Gaga performs onstage at the 27th Annual Producers Guild Of America Awards at the Hyatt Regency Century Plaza on January 23, 2016 in Century City, California. Kevin Winter/Getty Images/AFP / AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / KEVIN WINTER

Lady Gaga mag op 7 februari bij de start van de 50ste Super Bowl het Amerikaanse volkslied inzetten. Dat meldt de NFL, de National Football League.

Elk jaar kiest de NFL een bekende popster die bij aanvang van de wedstrijd de “Star Spangled Banner”, het Amerikaanse volkslied, zingt. Voor Lady Gaga zal het de eerste keer zijn dat ze tijdens de Super Bowl optreedt. De finale van de American Football competitie is in de VS het meest bekeken sportevenement van het jaar. Vorig jaar kon de wedstrijd 118 miljoen kijkers bekoren.

Lady Gaga heeft er een succesvol periode opzitten. Eerder dit jaar won ze al een Golden Globe voor haar rol in “American Horror Story” en ze heeft ook een Oscar-nominatie op zak voor het nummer “Till It Happens To You”. Dat schreef Gaga voor de documentaire “The Hunting Ground” over seksueel misbruik op universiteiten.

De Super Bowl gaat door op 7 febrauri in Santa Clara, Californië. Dit jaar maken de Carolina Panthers en de Denver Broncos onder elkaar uit wie zich het beste American Football team van de VS mag noemen.

AFP / K. Winter