Gezocht: de porno-versie van Jeroen Meus

De Vlaming heeft gekozen: Jeroen Meus maakte zonet bij De Madammen op Radio 2 bekend dat liefst 14 331 kijkers hebben gestemd op stoofvlees-friet als dé ultieme Vlaamse Klassieker uit alle Vlaamse gerechten die Jeroen de voorbije vijf jaar klaarmaakte in Dagelijkse kost. Jeroen roept zondag 1 maart uit tot Nationale Stoofvlees-frietdag en vraagt de kijkers om die dag massaal dit topgerechtje klaar te maken. Van maandag 16 februari tot en met donderdag 26 februari kookt Jeroen in Dagelijkse kost de nummer 10 tot en met 2 uit de Top 10.

Het productiehuis Godelina is op zoek naar een acteur die Jeroen Meus wil spelen in ‘Dagelijkse Worst’, een erotische parodie op het één-programma ‘Dagelijkse Kost’. De kok is niet echt opgetogen met de zoektocht.

“Ik kan dat allemaal goed plaatsen, maar eigenlijk vind ik dat maar vies”, reageert Meus. “Als Adriaan Van den Hoof mij parodieert in ‘Tegen De Sterren Op’, vind ik dat een eer, maar dit is wat anders. Ik hoef het resultaat niet te zien en hoop dat ze een deftige pee kiezen. Iemand met een sixpack dus, want niemand weet dat, maar ik heb dat ook.”

Bij Godelina nemen ze de casting heel serieus. “We zijn in de eerste plaats op zoek naar iemand die Jeroen goed kan imiteren”, zegt producer Werner. “Als die man liever niet deelneemt aan de erotische actie, is dat geen probleem. Hij zal het natuurlijk wel moeten goedvinden dat er op de set erotische handelingen gebeuren.”

Foto VRT