‘Black’ geselecteerd voor SXSW-festival

20151109 - BRUSSELS, BELGIUM: Bilall Fallah and Adil el Arbi pictured at the premiere of Belgian movie 'Black' of directors Adil El Arbi and Bilall Fallah, Monday 09 November 2015 at UGC de Brouckere. BELGA PHOTO FILIP DE SMET

‘Black’, de film van Adil El Arbi en Bilal Fallah, krijgt volgende maand zijn Amerikaanse première op het filmfestival South by Southwest. Het regisseursduo won met de film al prijzen op het filmfestival van Gent en dat van Toronto.

De prent is ingedeeld in het ‘Narrative Spotlight’-programma. Dat richt zich op ‘kwalitatieve, narratieve films’. Naast ‘Black’ worden er in dat programma ook twaalf Amerikaanse, drie Britse en één Griekse film getoont.

‘Black’ is gebaseerd op de boeken ‘Black’ en ‘Back’ van Dirk Bracke. De film vertelt het verhaal van twee geliefden uit rivaliserend, Brusselse jeugdbendes. In België deed de film het heel goed en in 2016 komt hij ook uit in de Nederlandse zalen. De rechten van de film zijn ook al in Frankrijk verkocht.

Het filmfestival vindt dit jaar van 11 tot 19 maart plaats in Austin,Texas en kadert in het grotere SXSW-festival, dat ook programma’s over muziek en interactieve media opstelt. Het filmfestival focust zich op vernieuwende cinema en opkomende talent voor en achter de camera.