Verpleegster trotseert sneeuwstorm voor haar patiënten

Meer dan drie kilometer lang de sneeuwstorm trotseren om patiënten te gaan verzorgen. Het is misschien wat vroeg, maar noem de Amerikaanse Chantelle Diabate gerust verpleegster van het jaar.
door
Charlotte
Leestijd 1 min.

Onlangs werd New York geteisterd door 'Snowzilla', een hevige sneeuwstorm die de stad dagenlang lamlegde. De barre vrieskou en centimeter dikke sneeuwlaag weerhield de 31-jarige verpleegster Chantelle Diabate er niet van om drie kilometer te stappen naar de 'Hebrew Home', het verzorgingstehuis waar ze werkt in de Bronx.

"Ik voelde dat niemand zou gaan, dus deed ik mijn best om er toch te geraken", vertelde Diabate aan ABC News. "Mijn job dwingt je tot nederigheid/ Op een bepaald punt in je leven ga je afhankelijk worden van iemand, dus we hebben elkaar allemaal nodig. Ik behandel mijn patiënten alsof ze familie zijn." Ze was het enige personeelslid dat ging werken, dus deed ze zelfs een dubbele shift.

"Chantelle heeft mij een gevoel van trots gegeven", reageerde David Pomeranz. "We kunnen veel leren van de toewijding, inspanning en loyaliteit van verzorgingspersoneel."

Foto AFP / M. Heiman