Vlucht maakt tussenlanding door vechtende stewardessen

In deze tijden van terreurdreiging is er niet veel nodig om een vliegtuig plots te doen landen, maar anderhalve week geleden is er bijzondere reden bijgekomen. Twee ruziënde stewardessen maakten zoveel tumult dat de piloot besloot om het toestel aan de grond te zetten.

Vlucht 2598 was op 22 januari onderweg van Los Angeles naar Minneapolis toen twee stewardessen het met elkaar aan de stok kregen. De discussie tussen het duo escaleerde en de twee gingen elkaar te lijf. Toen een derde stewardesse tussenbeide wou komen, kreeg zij een klap in het gezicht.

De piloot besloot daarop om een onverwachte tussenstop te maken. De ruziestokers werden vervangen door nieuw personeel en na een rustpauze van 80 minuten kon het vliegtuig zijn route naar Minneapolis hervatten.

De luchtvaartmaatschappij excuseerde zich achteraf aan de passagiers. “Sommige leden van ons team hebben niet hun beste gedrag vertoond. We verwachten van onze crew dat ze altijd beleefd en professioneel zijn. Wat jullie hebben ervaren was verre van dat. Het spijt ons dat we onze belofte niet hebben kunnen waarmaken vandaag.”