Schotse toerist vertrappeld door olifant in Thailand

Op een eiland in het zuiden van Thailand is een Schotse toerist om het leven gekomen door een olifant. Het dier vertrappelde de man en verwondde hem met zijn slagtanden.

Samen met zijn tienerdochter zat de toerist een ritje te maken op de olifant toen de begeleider plots de controle over het dier verloor. De olifant gooide de Schot van zijn rug en vervolgens vertrappelde het dier hem. De man zou een beenprothese hebben gehad, waardoor hij niet kon vluchten. Zijn dochter en de begeleider liepen geen ernstige verwondingen op.

Het mannetjesdier was “in razernij en reageerde agressief”, zegt Edwin Wiek, stichter van de Wildlife Friends Foundation of Thailand. De lokale politie van het eiland Ko Samui geeft als aanleiding van het incident de hoge temperatuur, waar de olifant last van gehad zou hebben.

Het is intussen het zesde dodelijke incident in de afgelopen vijf maanden waarbij olifanten in razernij zijn betrokken. Thailand telt ongeveer 4.000 tamme olifanten. Trektochten met olifanten zijn een populaire toeristische attractie.

Foto Pixabay