Succesvolle comeback voor De Mol

Het spelprogramma De Mol is terug van weggeweest. Gisteravond gaf VIER het startschot voor een nieuw seizoen en het was meteen een succes. Maar liefst 942.468 Vlamingen zaten gisteren voor de buis voor een spannende eerste aflevering.

Na een onderbreking van 13 jaar trekken vijf mannen en vijf vrouwen naar Argentinië op zoek naar de mol, ofwel dé grote saboteur van het programma. Zijn of haar taak bestaat er immers in om de andere kandidaten het vuur aan de schenen te leggen want er staat veel geld op het spel. Er valt zo’n  100.000 euro winnen. Dat is ongeveer 67.000 euro meer dan in 2003.

aflevering-1-_2_

Op het einde van iedere aflevering worden er 20 vragen gesteld aan de kandidaten over De Mol. Degene die het slechtst scoort, verlaat het spel. Gisteren namen we afscheid van Ruth, of toch niet helemaal? Gilles De Coster, de presentator, wil haar nog een herkansing geven indien de groep beslist dat Ruth mag blijven. Wat de groep zal beslissen, zien we volgende week.

aflevering-1-_8_

De eerste aflevering bestond uit drie proeven. Bij de eerste proef werden de kandidaten in twee teams verdeeld en losgelaten op een zoutvlakte. Ze moesten een afstand van 2500 meter kunnen aanduiden, met hulpmiddelen zoals een touw, tot op tien meter nauwkeurig. In de tweede proef moesten de kandidaten lama’s vangen met een lasso. Ze moesten opletten, sommige lama’s waren bankroet en die mochten ze niet vangen. Bij de laatste proef moesten de kandidaten zich in het water laten vallen vanop een hoogte die varieerde tussen de 7,5 en 12 meter. Enkel de eerste proef mislukte en aan het einde van de eerste aflevering zat er 6500 euro in de pot. Geen slechte prestatie dus.

Er wordt al hard gegokt onder de kandidaten over wie de mol kan zijn. Sommigen houden nu al voet bij stuk, anderen stellen zich terughoudend op. Ook op Twitter niets anders dan speculaties (en tweets over ‘de bankroetlama’). Maar zijn ze gegrond? We zullen nog acht afleveringen moeten wachten om te weten wie De Mol is.

Foto SBS Belgium