Wat je nog niet wist over suikervrije dranken

Meer en meer mensen ruilen hun suikerhoudende frisdrank in voor suikervrije dranken. Toch blijkt light niet altijd de gezondste oplossing te zijn. Hieronder vind je enkele weetjes over suikervrije dranken. 
door
Tanita De Mey
Leestijd 1 min.

1. Wanneer je een light frisdrank gedronken hebt, kan het gebeuren dat je lichaam naar echte suikers gaat verlangen. Het gevolg daarbij is dat mensen naar suikerrijke snacks gaan grijpen.

2. Artificiële zoetstoffeninsuline kan ervoor zorgen dat je lichaam zich in een vetopslag-modus gaat plaatsen waardoor je gewicht dus zal toenemen.

3. In tegenstelling tot wat velen denken is een light frisdrank geen aangepast recept van de originele frisdrank. Vaak gaat het om een totaal andere formule.

4. De zoetstof aspartaam, die gebruikt wordt om suiker te vervangen in suikervrije frisdranken, is 200 keer zoeter dan suiker.

5. Zowel gewone frisdranken als niet-suikerhoudende frisdranken bevatten fosforzuur, wat een aanslag op je tanden veroorzaakt. Slechts tien minuten na het drinken van je drankje, tast het zuur het glazuur van je tanden aan.

6. Light-frisdranken drijven in het water terwijl een blikje gewone frisdrank zal zinken en dit door de suiker die voor een dichtere substantie zorgt.

Foto Pixabay