Messi wil arme Afghaanse fan ontmoeten

Afghan boy five-year-old Murtaza Ahmadi, a young Lionel Messi fan, plays football in Kabul on February 1, 2016. Barcelona star Lionel Messi is hoping to arrange a meeting with an Afghan boy who shot to fame after pictures of him dressed in a striped plastic bag jersey went viral, Kabul's football federation said on February 1. AFP PHOTO / SHAH Marai / AFP / SHAH MARAI

De Argentijnse voetballer Lionel Messi heeft laten weten dat hij graag een ontmoeting wil met een van zijn jongste fans. De foto’s van het Afghaanse jongetje gehuld in een blauw-witte zak met ‘Messi’ op bereikten intussen de stervoetballer, en nu wil hij het jongetje ontmoeten.

Via sociale media kon men de jonge knaap identificeren. Het gaat om een vijfjarige die Murtaza Ahmadi heet. Hij wist enkele weken geleden heel wat aandacht te trekken met zijn zelfgemaakt voetbaltruitje. De foto kreeg een eigen leven op sociale media en het werd een heuse zoektocht om de jonge knaap te identificeren. En zo geschiedde.

Nu de identiteit van de arme fan bekend is, is het mogelijk voor de twee om elkaar te leren kennen. Volgens de Aghaanse voetbalbond kregen ze al mails van FC Barcelona en Messi zelf met de wens om Murtuza te ontmoeten. Nog maar enkele keren slapen en Murtaza kan zijn idool eindelijk in het echt zien.