Extra job voor mijn Passie

Ellen Verhavert

30 jaar, woont in Bornem
Coördinator marketing UNIZO/ Weddingplanner Boboda

Studies
Lic. Romaanse talen en professioneel weddingplanner

Hoe is dat ontstaan?
Toen ik in 2010 zelf trouwde, kreeg ik de weddingplanningmicrobe sterk te pakken. Daarom startte ik met de opleiding bij de BWPB (Beroepsorganisatie Weddingplanners België) tot professioneel weddingplanner. Ik was toen al een paar jaar aan het werk bij UNIZO, een job die ik heel graag doe en niet meteen wou stopzetten. Omdat de huwelijken meestal op zaterdag plaatsvinden en de voorbereidende gesprekken met de bruidsparen ’s avonds, is het voor mij mogelijk om beiden te combineren.

Waarom doe je dat?
Ik combineer beide jobs omdat ik van afwisseling houd en omdat ik ze beiden heel graag doe. Ik zou niet kunnen kiezen tussen beiden. Mijn hoofdberoep heeft bovendien niets met mijn bijberoep te maken en omgekeerd. Voor mijn job bij UNIZO is het wel interessant om te ondervinden wat het concreet betekent om zelfstandige te zijn.

Voordelen
+ Boeiende contacten in verschillende werkomgevingen
+ Interesses zijn verdeeld over 2 jobs

Nadelen
– weinig vrije tijd
– weinig flexibiliteit

 

nancy_bureau

Nancy Vanhoutvin

30 jaar, woont in Diest
Instructeur office management VDAB/ Lesgever groepslessen Zumba & BBB

Studies: Master Communicatiewetenschappen en Master in de Journalistiek

Hoe is dat ontstaan?
nancy-zumbales1Naast mijn fulltime job geef ik 4 dagen op 5 ’s avonds les in het Karteria Diest. Dit zijn groepslessen en dat gaat van Zumba, tot fatburning, Piloxing en BBB. Ik ben zowat in deze job gerold zonder ik het goed en wel besefte. Ik ben begonnen met Zumba. De lesgever op dat moment riep me altijd mee op het podium en zo geef ik ondertussen nu zelf les sinds september 2010. Ik had vroeger weinig affiniteit met sport en toch doe ik dit nu zeer graag.

Waarom doe je dat?
Ik heb er niet bewust voor gekozen om naast mijn fulltime job nog een tweede job te doen. Het is allemaal heel onverwachts gebeurd en nu zou ik het niet meer kunnen missen. Ik geef mijn lessen ’s avonds super graag. Komt daar nog eens bij dat ik er een centje mee bijverdien en ik ook mijn dosis sport heb op een week. Daar kunnen veel mensen maar gewoon van dromen, denk ik dan.

Voordelen
+ Een extra job mogen doen waar ik al mijn passie in kwijt kan en er ook nog voor betaald worden. Ik zie enkel voordelen.

Nadelen
– Ik ben wel single, wat maakt dat ik geen verantwoording heb af te leggen. Als dit ooit verandert, moet ik het waarschijnlijk herbekijken.