Professionele pandaknuffelaar heeft de pluizigste job van de hele wereld

Ben je nog op zoek naar je droomjob? Grote kans dat deze Chinese vrouw je voor was: zij knuffelt met babypanda's en wordt er ook nog eens voor betaald. Zo'n 29.500 euro per jaar om precies te zijn. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Bijna twee jaar geleden publiceerde de Chinese Giant Panda Protection and Research Center in Ya'an een online vacature voor een pandaknuffelaar. Uit de duizenden applicaties is één gelukkige vrouw gekozen. "Ze moet 365 dagen per jaar met de panda's doorbrengen, ze liefde geven en troosten", klinkt het bij het pandacentrum.

Naast het feit dat je als professionele pandaknuffelaar geen vakantiedagen krijgt, is de job volgens de omschrijving niet zo gemakkelijk als het lijkt. "Je hebt doorzettingsvermogen nodig voor deze baan. We verwachten dat sollicitanten vooral uit administratieve achtergronden komen uit de stad, die gewend zijn te eten wat ze willen. Maar hier op de basis is er weinig keus", stond in de oorspronkelijke vacature.

Als we het onderstaande filmpje bekijken, zijn we toch best jaloers. De YouTubevideo is van vorig jaar, maar geeft wel een goed beeld van wat de vrouw de ganse dag doet.

Foto Flickr / fortherock