Dief steelt porseleinen beeldje en komt met het beste excuus

Café-eigenaars weten maar al te goed dat er af en toe glazen sneuvelen of spullen gestolen worden uit hun etablissement. Maar de uitbaters van de Sweet Afton Bar & Kitchen uit Belfast vonden het wel enorm sneu toen ze op het eind van de dag een porseleinen hondje genaamd Cecil misten. Gelukkig voelde de dief zich zo schuldig, dat hij (of zij) het beeldje terug bracht en een welgemeende excuusbrief schreef. 

“Vorig weekend had ik de tijd van mijn leven in jullie pub. Ik zat gezellig te drinken en had al enkele shotjes achter de kiezen, toen ik plots de porseleinen hond in het oog kreeg”, opent de dief de brief. “Ik was zo bezorgd om het welzijn van het beeldje – omdat hij in zo’n drinketablissement misschien niet genoeg aandacht krijgt – dat ik besloot om Cecil mee te nemen.”

Maar na een dag kwam de kater en de ontnuchtering, en kreeg de jatter al snel spijt van zijn ‘nobele daad’. Cecil werd dus netjes aan het café afgezet, incluis de excuusbrief. “Ik ben maar een dierenliefhebber, mijn bedoelingen waren goed”, verontschuldigt de schrijver zich nog. “Het spijt me zeer als mijn dronken actie iemand pijn heeft gedaan.”

De uitbaters van het café konden wel lachen met de hele situatie, en deelden een foto van de brief op Facebook.