Brandweer redt een konijntje van het dak

Als de brandweer moet uitrukken om een dier uit de nood te helpen, is dat vaak om een kat uit de boom of een koe uit een gracht te halen. In een Noord-Ierse stad kregen brandweerlui eens iets anders voorgeschoteld.

Na hevig stormweer kreeg de brandweer van Omagh een vreemde oproep. Storm Gertrude had er immers voor gezorgd dat een konijnenhok zijn bewoner op het dak van een huis had gekatapulteerd.

De brandweer rukte uit en ontdekte dat de reddingsactie niet eenvoudig zou worden. Bumper is een behoorlijk schuw konijn en liet zich niet gemakkelijk pakken. Met een ladder, een lange stok en een lekkere wortel lukte het uiteindelijk om het vertrouwen van het beestje te winnen en hem heelhuids terug naar zijn natuurlijke habitat te brengen.

David Doherty, districtscommandant voor Omagh, gaf toe aan de BBC dat het eens iets anders was voor een vrijdagochtend. De eigenaar van het konijntje was zeer tevreden over de professionele reactie van de brandweer en gaf ook te kennen dat het beestje vanaf nu door het leven gaat als Gertrude Bumper.

De reddingsactie werd nadien gedeeld op het Facebookaccount van de Northern Ireland Fire and Rescue Service.

#RabbitRescueBravo Watch Omagh came to the rescue of Bumper the Rabbit this morning, after #StormGertrude blew over his…

Posted by NIFRS West on Friday, 29 January 2016