Leuvense reisagent biedt ruimtevluchten aan

British billionaire Richard Branson poses for photographs in the window of a replica of the Virgin Galactic, the world’s first commercial spaceline, at the Farnborough International Airshow in Hampshire, southern England, on July 11, 2012. Virgin Galactic announced “LauncherOne,” a new air-launched rocket specifically designed to deliver small satellites into orbit. Commercial flights of the new orbital launch vehicle are expected to begin by 2016, Virgin Galactic aims to offer frequent and dedicated launches at the world’s lowest prices. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / AFP / ADRIAN DENNIS

Waaghalzen die een reis naar de ruimte willen maken, kunnen hun ticket boeken bij de Leuvense reisagent Tierra. Die biedt sinds kort ook tickets aan voor de geplande commerciële ruimtevluchten van Virgin Galactic.

Tierra is het eerste reisagentschap in België dat ruimtereizen voor burgers aanbiedt. De vluchten zijn van Virgin Galactic, het ruimtetoerismebedrijf dat deel uitmaakt van de Virgin Group van de Britse zakenman Richard Branson. “Wereldwijd zijn bij Virgin Galactic al zowat 800 personen ingeschreven voor een ruimtereis”, zegt Tierra-zaakvoerder Willy Paquay, al beseft hij dat niet veel mensen met het voorschot van 250.000 dollar (omgerekend 228.247 euro) voor zo’n ruimtereis over de brug zullen komen.

Geen datum

«We helpen geïnteresseerden met de online inschrijving voor een ruimtereis die Virgin Galactic in de toekomst ongetwijfeld zal organiseren vanuit een basis in Mexico en verstrekken ook de nodige uitleg. Zo melden we dat men eerst een vijfdaagse stage moet volgen op deze basis en waarschuwen we ook dat er nog steeds geen datum vastligt waarop de eerste vluchten zullen vertrekken», legt Paquay uit.

Droomreis

Tierra gebruikt het aanbod voor een commerciële ruimtevlucht ook als teaser om met geïnteresseerde reizigers te praten over een droomvakantie die budgettair wel haalbaar is. “Het idee van een ruimtereis doet menig avontuurlijke geest op hol slaan over plaatsen die je niet in de klassieke reisbrochures terugvindt”, klinkt het nog.

Foto AFP / A. Dennis