De make-up maakt de man

PALM SPRINGS, CA - JANUARY 02: Actor Johnny Depp attends the 27th Annual Palm Springs International Film Festival Awards Gala at Palm Springs Convention Center on January 2, 2016 in Palm Springs, California. Frazer Harrison/Getty Images/AFP / AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Frazer Harrison

Mannen en make-up, het is op het eerste gezicht niet meteen een gedroomde combinatie. Toch zien we dat steeds meer make-upmerken uitpakken met specifieke producten voor het mannelijke geslacht. Ben jij een ruimdenkende beautypionier die wel te vinden is voor een experimentje? Met de onderstaande tips behoed je jezelf voor imagoschade.

1. Reiniging en hydratatie Oogcreme - Baxter of California, 26,95 euro
De bedoeling van mannenmake-up is dat je het niet ziet. Je beperkt je best tot een basislaag, waarvan een grondige reiniging en hydratie de kern vormen. ’s Morgens en ’s avonds kun je je gezicht wassen met een tonic of een facewash, die je aanvult met een dag- of nachtcrème. 
Conceiler - Yves Saint Laurent - 34,95 euro2. Weg oneffenheden
Een korte nacht verhul je gemakkelijk met concealer. Breng de concealer al deppend met je vingertop onder de ogen aan totdat het één geheel wordt met je huid. Na de concealer is het tijd voor een dun laagje foundation, dat je over je hele gezicht aanbrengt. Mannen die last hebben van een glimmend gezicht, kunnen afwerken met een poeder.

3. Werk af met accentenOogpotlood - Bobbi Brown - 19,90 euro
Om je ogen een vriendelijke, maar intense blik te geven, opteer je het best voor een bruine mascara en oogpotlood. Die laatste kun je eveneens gebruiken om de wenkbrauwen iets meer kleur te geven. Voor de lippen kies je als man het best voor een verzorgende, kleurloze lippenbalsem.