“Hetze rond Oscars is onderdeel van groter probleem

US President Barack Obama pauses while speaking during an event with city mayors from around the country in the East Room of the White House January 21, 2016 in Washington, DC. / AFP / Brendan Smialowski

Tijdens een interview met ABC7 heeft Barack Obama zich voor het eerst uitgesproken over de diversiteitsdiscussie van de Oscars. Volgens de Amerikaanse president is het debat over het gebrek aan diversiteit de uiting van een groter probleem.

“Zijn we zeker dat iedereen een eerlijke kans krijgt?” Volgens Obama staat Californië, waar Hollywood gevestigd is, symbool voor de diversiteit in de Verenigde Staten. “Iedereen kan er zijn verhaal kwijt, en dat is uiteindelijk beter voor de kunst en het entertainment.” De president wijst de filmindustrie erop dat hun taak bestaat uit talent oppikken en kansen creëren voor iedereen. “En dat geldt zo voor elke sector.”

Obama benadrukt dat een goede afspiegeling van de filmindustrie bijdraagt tot het gevoel dat mensen onderdeel zijn van “één Amerikaanse familie”.

Foto AFP / B. Smialowski