Treinbestuurder leukt pendelen op met quiz en liedjes

De ochtendlijke treinrit naar het werk is zelden leuk of opwindend. Mensen lezen de krant, proberen nog een beetje te slapen of staren afwezig uit het raam. Als het van een treinbestuurder in Londen afhangt, hoeft het zo niet te zijn.

Pendelaars die dinsdag de trein van 8u06 tussen Streatham en Londen namen waren aangenaam verrast toen de treinbestuurder plots begon te spreken over de intercom. De opgewekte bestuurder van Southern Rail UK besloot zijn passagiers te trakteren op een vroege quiz, met als hoogtepunt een muziekvraag die hij zelf zong. Deelnemers konden hun antwoorden insturen via Twitter met de hashtag #timetunneltrain.

Pendelaars gebruikten de hashtag massaal om hun waardering voor de leuke treinrit te laten blijken. Er kwam zelfs een verzoek voor het werkschema van de bestuurder zodat mensen altijd de ‘Timetunneltrain’ kunnen nemen.

Tot groot jolijt van de pendelaars was de bestuurder vandaag weer op post met een nieuwe quiz.

Het is echter niet de eerste keer dat passagiers op de ‘Timetunneltrain’ stapten. Afgaande op de hashtag leukt de bestuurder het Londense woon-werkverkeer op sinds oktober op met quizvragen, feitjes en mopjes.

Peter Hannaford slaagde erin om een foto te trekken van de mysterieuze treinbestuurder. De man heet Steve, maar veel meer is er niet geweten. Mashable slaagde er niet in om Steve te bereiken, maar sprak wel met Peter Hannaford. “Hij gaf allerlei leuke weetjes over de trein: de leeftijd, het merk, de capaciteit … Hij verwees ook regelmatig naar zijn hashtag. Heel wat mensen waren aan het glimlachen en dat is normaal gezien niet het geval tijdens het pendelen”, aldus Hannaford aan Mashable.