Spanjaarden woest op bekende stierenvechter met baby

De bekende stierenvechter Francisco Rivera Ordoñez heeft zich de woede van heel wat Spanjaarden op de hals gehaald. Hij heeft een foto op Instagram geplaatst waarop hij fier in een arena staat, vergezeld van een bloedend kalf en zijn vijf maanden oude dochtertje. 

“Het debuut van Carmen, de vijfde generatie die aan stierenvechten doet in onze familie”, schrijft Francisco Rivera Ordoñez bij de foto. “Mijn grootvader en vader deden dit, en nu doe ik hetzelfde met mijn dochter Cayetana en Carmen.” De stierenvechter sluit zijn bericht af met de hashtag #orgullodesangre, wat zoveel betekent als bloedtrots.Nietsvermoedend ontketende de toreador met zijn bericht een storm van verontwaardiging op sociale media. “Schande”, “Als ik je vrouw was, vermoordde ik je” en “Net zo onverantwoordelijke als een baby zonder kinderstoeltje in de auto meenemen”, zijn een greep uit de vele verwensingen.

Ordoñez is naar eigen zeggen geschrokken van alle heisa. Hij begrijpt niet dat mensen hem dood wensen en benadrukt dat hij zijn dochter nooit in gevaar heeft gebracht. “Ze zal nergens veiliger zijn dan in mijn armen.” Andere stierenvechters steunen hun collega dan weer door vergelijkbare foto’s te delen.

De Andalusische kinderbescherming heeft op Twitter al laten weten dat ze de zaak gaat onderzoeken. “We hopen dat dit soort gedrag niet herhaald wordt en dat uit de reacties op sociale media blijkt dat dit niet normaal wordt gevonden”, klinkt het bij een ombudsman.