Jongen zwaargewond na nieuwste internet challenge

Er is weer een nieuwe challenge die het wereldwijde web verovert. Deze keer moeten mensen zich zo snel mogelijk bevrijden nadat ze zijn vastgemaakt met ducttape. Maar nadat een Amerikaanse jongen zwaargewond raakte, blijkt dat de rage niet zo onschuldig is als ze lijkt. 

De onfortuinlijke Skylar Fish wou de uitdaging wel eens uitproberen. De Amerikaanse tiener liet zich door vrienden vastwikkelen aan een lantaarnpaal, maar bij de ontsnappingspoging ging het volledig mis. De 14-jarige jongen verloor zijn evenwicht en viel met zijn hoofd tegen een raamkozijn. Daarbij werd zijn oogkas verbrijzeld en knapte een oogzenuw. Het is nog maar de vraag of hij ooit opnieuw kan zien met zijn linkeroog.De moeder van Skylar reageert gechoqueerd. “Ik weet niet wat ik moet doen als hij er niet meer is”, vertelt ze tegen de Amerikaanse nieuwszender MoxNews. “Het scheelde een haar of hij was er niet meer. Als een vriend hem niet op zijn zij had gelegd na de val, dan zou hij een beroerte gekregen hebben of was hij in zijn bloed gestikt.”

De vrouw wil daarom andere jongeren waarschuwen voor de uitdaging. “Ik wil dat iedereen eens goed nadenkt. Die ducttape opdrachten lijken misschien wel leuk om indruk te maken op je vrienden, maar ze brengen zoveel gevaren met zich mee.” Om de ziekenhuiskosten te dekken heeft de moeder van de tiener een crowdfundingactie op touw gezet.

Foto Youtube