Inspirerende foto heeft niet het gewenste effect

De 19-jarige Maisie Beech wou aan de hand van haar foto aantonen hoe krachtig make-up kan zijn. Ze hoopte daarmee een positieve boodschap te brengen, maar dat draaide helemaal anders uit.

Maisie spendeert iedere dag een half uur aan het opmaken van haar gezicht. Ze heeft naar eigen zeggen “een liefde voor schmink”. Ze wilde die passie graag met anderen delen en postte daarom een foto waarop haar gezicht voor de helft opgemaakt is. In het begin reageerden de mensen overwegend positief en waren ze vooral verbaasd door de gigantische metamorfose, maar al snel sloeg die verbazing om in afschuw.Wenkbrauwen

Heel wat mensen vroegen zich luidop af of ze misschien kanker of een haaraandoening had omdat ze wel zeer opvallende wenkbrauwen heeft. Het meisje tekent haar wenkbrauwen bij omdat ze blond en fijn zijn. Maisie had de haatreacties helemaal niet verwacht en is dan ook zwaar onder de indruk. “Ik vind het heel triest om te lezen hoe de maatschappij reageert. Meisjes dragen geen make-up om mensen te misleiden of om zich te verschuilen, het is gewoon een onderdeel van de mode”, reageerde ze.

I feel lucky to be in a place in life where other people's comments genuinely don't phase me. I put on makeup everyday…

Posted by Maisie Beech on Tuesday, 19 January 2016