Nieuw fenomeen: de smartphone-pink

door
Tanita De Mey
Leestijd 1 min.

Een smartphone heeft heel wat voordelen maar jammer genoeg ook enkele nadelen.

In het lijstje van ongezonde bijwerkingen komt nu ook de smartphone-pink.

Het intensieve gebruik van je smartphone kan nu ook je pink aantasten. Alles hangt natuurlijk af van hoe je je toestel vasthoudt. Als je hem vasthoudt door je pink rond je toestel te slaan, pas je maar beter op. Op de foto hierboven is het duidelijk dat de de rechterpink van Lucy Purnell meer naar buiten staat dan haar linkerpink. Volgens Lucy is haar smartphone de schuldige.

De Britse krant Daily Mail sprak met Tim Allardyce, fysiotherapeut en osteopaat. "Regelmatig gebruik van smartphones kan op korte termijn pijn veroorzaken aan de gewrichten in het hand.

Op lange termijn kunnen de vingers overbelast geraken en kunnen de vingergewrichten verkrampen. Daardoor ontstaat er slijtage."

Volgens Allardyce is het fenomeen nog niet wijd verspreid, maar kan je toch maar beter voorzorgsmaatregelen nemen. "Toch doe je er beter aan om je mails via de computer te versturen ipv. met je smartphone", besluit de fysiotherapeut.

 

my finger so bent from my phone???? pic.twitter.com/jB6d0XMzU3

— Jada. (@JadaxMonet) 19 januari 2016

I have an actual #iphone injury. My finger has bent & will not straighten. Need to change the way I hold my phone. ? pic.twitter.com/DqnIVh5h14

— lucy purnell (@lucypurnell) 8 november 2015