Geen zwembadverbod in Koksijde

Er komt dan toch geen zwembadverbod voor asielzoekers in Koksijde. Dat heeft het schepencollege van de West-Vlaamse gemeente beslist. Wel komen er extra cursussen voor asielzoekers en wordt het zwembadreglement vertaald in het Arabisch.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De discussie kwam op gang nadat een asielzoeker een jong meisje in het zwembad van Koksijde had vastgegrepen. Het incident berust mogelijk op "een inschattingsfout". De 23-jarige Irakees zou volgens getuigen het panikerende meisje hebben proberen te redden in de wildwaterbaan.

De opzichter belde daarop de politie, waarna hij werd meegenomen voor verhoor. Het 11-jarige meisje diende geen klacht in. Wel veroorzaakte het voorval heel wat ophef. Onder meer Regeringspartij N-VA lanceerde een pleidooi om snelrecht toe te passen op asielzoekers en illegalen die zich schuldig maken aan criminele feiten. Justitieminister Geens (CD&V) reageerde eerder afwijzend. "Seksueel geweld is altijd een vervolgingsprioriteit. Ik zie niet in waarom er anders vervolgd moet worden op basis van iemands vluchtelingenstatuut."