Drie tips voor een kalme trip naar de sneeuw

Nog goed twee weken en de krokusvakantie vangt weer aan! Voor wintersportfanaten is dat het teken om de wagen vol te stouwen en richting Frankrijk, Oostenrijk of Italië te trekken om de sneeuw op te zoeken. Voordat de latten worden aangebonden, moet je echter een heuse trip doorstaan. Lang stilzitten terwijl ze zo enthousiast zijn is echter niet eenvoudig voor je kroost. Om ervoor te zorgen dat je goedgehumeurd de hellingen kan afglijden, geven wij je hier drie tips voor een kalme autorit naar de de sneeuw.

  1. Geen moment verveling

Surface_Tablet_Master_w_wireless_plus_no_background_hi_resEen autorit wordt al snel monotoon, zeker voor kinderen. Spelletjes kunnen soelaas brengen maar sommige spelvormen met gele auto’s kunnen zorgen voor meer gedoe op de achterbank. Met hun favoriete films zijn ze gegarandeerd een tijdje zoet.
Om die te streamen naar een tablet, laptop of smartphone kan je de Seagate Wireless Plus gebruiken. Het apparaat biedt genoeg ruimte voor alle films en series die je kinderen leuk vinden en streamt bovendien probleemloos naar tot zeven verschillende apparaten tegelijkertijd. Zo kan de jongste genieten van Kabouter Plop terwijl de oudste de films van Harry Potter ontdekt! Met een paar hoofdtelefoons hoor jij de films niet en kunnen de kinderen zich nog beter inleven.

  1. Vertrek in het holst van de nacht

Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent, dat de auto al volgeladen is en vertrek ’s nachts. De kinderen vallen waarschijnlijk in slaap op de achterbank. Elk uurtje slaap is er eentje gewonnen! Bovendien is het ’s nachts heerlijk rustig op de baan. Van files of treuzelende chauffeurs op het linkerrijvaak is er dan geen sprake.

  1. Regelmatig pauzeren

Elke twee à drie uur de auto eventjes aan de kant zetten en de benen strekken doet niet enkel wonderen voor de gemoedstoestand van de ouders, ook de kinderen kunnen zich eventjes helemaal uitleven. Met een bal en een grasveldje naast de parking ben je al snel vertrokken voor een kwartiertje plezier. Zorg er ook voor dat alle sanitaire zaken dan worden afgehandeld. Zo vermijd je verder gezeur vanop de achterbank.

Met deze tips bereik je sowieso goedgeluimd de top van de berg! Geniet van de skivakantie!