Italiaanse brandweer bevrijdt vrouw uit kuisheidsgordel

Een brandweerkazerne in Padua, in het noorden van Italië, kreeg vorige week een paniekerige vrouw over de vloer. Volgens Il Messaggero had ze de sleutels voor een hangslot verloren. Wanneer de brandweerlui haar vroegen waar ze woont, bleek dat het hangslot op een intieme plaats hing.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De brandweermannen dachten dat de 60-jarige dame zichzelf had buitengesloten.  Toen ze haar trui ophief, verscheen er plots een kuisheidsgordel. De brandweer nam de situatie heel serieus en dacht zelfs dat de vrouw het slachtoffer was van huiselijk geweld. Meteen braken ze het slot open om de vrouw te bevrijden uit de benarde situatie.

Verder onderzoek wees uit dat het geen geval was van huiselijk geweld. De vrouw had zelf de kuisheidsgordel aangetrokken nadat ze op televisie had gehoord over aanrandingen. Na een korte tijd verloor ze echter de sleutels voor het slot. Enkele wanhopige zoekacties later besloot ze de zoektocht te staken en naar de brandweer te gaan.

De zaak zou beide partijen in verlegenheid hebben gebracht. Noch de brandweer noch de vrouw wou verder reageren op het voorval.