Stevig prijskaartje voor verjaardagsfeest van de Queen

Queen Elizabeth II wordt in april negentig jaar. Om dat te vieren, zal er een groot straatfeest plaatsvinden op The Mall in Londen. De aanwezigen zullen vooral bestaan uit medewerkers van goede doelen en organisaties die de Queen na aan het hart liggen. Daarnaast krijgen mensen die bereid zijn diep in hun geldbuidel te tasten ook de kans om erbij te zijn.

Peter Phillips, de organisator van het feest en kleinzoon van de Queen, maakte bekend dat 9.000 tickets zijn uitgedeeld onder 600 goede doelen en organisaties. De overige 1.000 tickets zullen in februari beschikbaar gemaakt worden via een online loting. De winnaars daarvan zullen wel 150 pond (bijna 200 euro) moeten neertellen.

In ruil daarvoor zullen mensen plaats kunnen nemen aan grote tafels met manden vol eten. Naast speeches van de Queen en haar echtgenoot zal er ook een heuse carnavalsparade gehouden worden. Prince Harry en Prince William zullen ook een aanwezig zijn op het evenement.

De organisatoren onderstrepen dat het evenement geen winstoogmerk heeft. Het geld wordt gebruikt om de organisatiekosten te dekken. Als er nadien nog over is, zal de rest naar het goede doel gaan.