Hou je geheugen scherp met deze tips

door
Charlotte
Leestijd 1 min.

Om je hersenen in perfecte staat te houden, hoef je heus niet de hele dag door kruiswoordraadsels op te lossen. Er zijn enkele simpele manieren om je brein te trainen.

- Wetenschappers beweren dat regelmatig sporten een grote invloed kan hebben op de hersenen. Een half uurtje sporten per dag zou al voldoende zijn.

- Wanneer je te weinig eet, gaan je hersenen automatisch trager werken omdat ze geen energie binnenkrijgen. Een vast en gezond voedingspatroon is dus een must.

- Rust voldoende.

- Als we rusten en dromen worden bepaalde herinneringen opgeslagen. Wanneer we niet slapen wordt het moeilijker om na te denken en nieuwe dingen aan te leren.

- Geniet van je koffie. Cafeïne zou de hersenen beschermen. Een kopje koffie per dag zou volgens een Zweedse studie de kans op Alzheimer verkleinen.

- In vis zitten vetzuren zoals Omega 3, die essentieel zijn voor de goede werking van de hersenen.

- Ontspan. Stress treft onmiddellijk de hersenen. Een combinatie van een evenwichtige levensstijl en voldoende ontspanning zou geheugenstoornissen kunnen voorkomen.

- Maak associaties. Door telkens een link te leggen met iets, kan je zaken makkelijker onthouden. Let vooral goed op de omgeving als je memoriseert.

- Zorg voor routine. Maak mappen aan voor belangrijke dingen en geef alles een vaste plaats. Op die manier creëer je rust in je hoofd.

Foto Pixabay