Moeder breit een wollen zoon omdat de echte niet meer wil knuffelen

De puberteit is niet enkel vervelend voor de kinderen, ook de ouders hebben eronder te lijden. De kleine die vroeger niet liever deed dan knuffelen en spelen met mama en papa begint plots te rebelleren. Een Amsterdamse moeder stak de handen uit de mouwen en breide de oplossing om de overgang gemakkelijker te laten verlopen.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Marieke Voorsluijs, een Nederlandse designer die meeschreef aan een boek over realistisch breiwerk, merkte dat haar zoon steeds minder vaak wou knuffelen. Gezien de ontwerpster dagelijks levensechte voorwerpen breit, besloot ze de lat iets hoger te leggen en samen met haar zoon aan een wollen versie van de jongen te werken.

Het resultaat houdt het midden tussen creepy en indrukwekkend en gaat momenteel rond op het internet. Zoonlief moet bovendien geen schrik hebben dat hij volledig vervangen wordt door een wollen pop. Het breiwerk is een pak dat zonder menselijke invulling niet bepaald knuffelbaar is.

"Mijn zoon waardeert de ironie achter dit project, zeker omdat ik geen aanhankelijke moeder ben", reageert Voorsluijs aan Mashable. Ondanks de puberteit lijkt het alsof moeder en zoon het nog steeds prima met elkaar kunnen vinden.

Een foto die is geplaatst door Marieke Voorsluijs (@mariekevoorsluijs_clubgeluk) op

Een foto die is geplaatst door Marieke Voorsluijs (@mariekevoorsluijs_clubgeluk) op