'Herten met zelfmoordneigingen' moeten chauffeurs doen opletten

Het landelijke Ford County in de Amerikaanse staat Illinois kampt regelmatig met herten die de weg oversteken en zo bestuurders en zichzelf in gevaar brengen. Om hier extra aandacht op te vestigen, pakt de county uit met opmerkelijke verkeersborden.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Het verkeersbord "opgepast voor herten met zelfmoordneigingen" pronkt al zes weken naast enkele wegen in Ford County. De gemeente hoopt dat de borden de aandacht van bestuurders zal aantrekken. Het afgelopen jaar waren er in Ford County maar liefst 33 aanrijdingen waarbij een hert betrokken was. Volgens een schatting sterven er in de Verenigde Staten jaarlijks 150 mensen door verkeersongevallen met herten.

Ford County kwam zelf niet op het idee voor de verkeersborden. Lokale verkeersverantwoordelijke Ron Hilligos vertelde aan Ford County Record dat zijn neef hem zes maanden geleden een foto stuurde van gelijkaardige borden in Colorado.

Rural Paxton "Suicidal Deer" Sign Goes Viral. @AngelicaFOXIL Has More On The Story > https://t.co/Z2C3OZk5Wx pic.twitter.com/Ouf4HpMQUP

— FOX Illinois (@foxillinois) 14 januari 2016