De acht must sees van het Autosalon!

Het is weer een ‘groot salon’, in tegenstelling tot het Salon voor Lichte Bedrijfs-, Vrijetijdsvoertuigen en Moto’s dat op oneven jaren plaatsvindt. Voor Brussel is dit jaar maar één Wereldpremière ingeruimd (Toyota), maar er zijn daarnaast een aantal aantrekkelijke Europese premières en een hoop Belgische primeurs. Er is weer een volledig paleis gereserveerd voor de prestigemerken (Paleis 1). Andere publiekstrekkers zijn de indoortestbanen en de tentoonstellingen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van auto- en motortechnologie. Kortom, een enige gelegenheid om dit alles van dichtbij te ontdekken.

BMW – Paleis 7

BMW gaatbmw in spagaatstand: de aandacht wordt verdeeld tussen enerzijds de nieuwe hybride plug-in uitvoeringen van de 2 Reeks Tourer, de 3 Reeks en de 7 Reeks (die voor het eerst Brussel aandoet) en anderzijds de beduidend minder zuinige modellen als de M2 met 370PK, M4 GTS en M6 Competition Edition. Wat trekt u aan: de natuur of de geur van verbrand rubber?

Fiat – Paleis 5

fiat

Op de Fiat-stand zijn alle schijnwerpers gericht op de nieuwe Tipo. Een auto zonder poespas, ruimtelijk en tegelijk compact. Met bovendien een doordacht aanbod aan motoriseringen: twee benzinemotoren en twee dieselversies, die voor een zeer scherpe prijs uitgerust kunnen worden met alle nodige moderne snufjes. De hatchback- en breakmodellen komen
binnenkort uit en wij zien hier een potentieel succesverhaal voor Fiat.

Land Rover – Paleis 6

In het SUV-land roversegment krijgt Land Rover te maken met hooggespannen verwachtingen aangaande de Range Rover Evoque Cabrio, die de 4×4 SUV met vouwdak opnieuw in zwang moet brengen.
Maar dan opzijn 21ste-eeuws: zonder ingewikkelde handelingen en zonder lelijke rolbeugel. Het idee is aantrekkelijk, de uitvoering is dat nog meer. Nu nog het oordeel van het publiek afwachten.

 

Mercedes- Paleis 7

mercedes

Zat u te wachten op de nieuwe E-Klasse? Dan hebt u pech. Maar op de Mercedesstand valt toch veel moois te ontdekken, dat men nog niet (of zelden) op onze wegen tegenkomt. De sublieme C-Klasse Coupé, bijvoorbeeld. Of de GLC (het nieuwe compacte SUV-model), dan wel de GLE (de nieuwe naam van de ML). En dan zijn er nog de Europese premières: de updates van de immer beeldige SL en van de kolossale GL-terreinwagen (omgedoopt tot GLS).

Mini – Paleis 7

Mini heeft mooie verrassingen iminin petto voor dit salon. Zo vindt in Brussel de eerste ‘continentale’ onthulling plaats van de nieuwe Mini Cabrio! De andere blikvanger rijdt al op onze wegen, maar is nog erg discreet: het Belgische publiek ontdekt inderdaad voor de eerste keer de Mini Clubman. Die is groter en praktischer – en hoopt dus de harten van de gezinnen met kinderen te veroveren.

 

Porsche – Paleis 1

Bij Porsche wordt het één grote sportshow: de constructeur laat immers diverse competitiemodellen porscheoverkomen, waaronder een 1:1 schaalmodel van de 919 Hybrid, die in Le Mans zegevierde. Brussel valt ook de eer van twee primeurs te beurt: de presentatie van de geactualiseerde 911 Turbo en die ven de Macan GTS. Zoals alle GTS-
uitvoeringen wordt die wellicht de ideale versie van de Macan: net krachtig genoeg en met een zeer sportief afgesteld chassis. Een must.

Subaru – Paleis 9

Het valt nietsubaru zo op, maar ook bij Subaru valt er nieuws te rapen: de wel erg discrete facelift van het SUV-model Forester, dat ook enkele technische updates heeft meegekregen. Dat is overigens ook het geval voor de compacte XV. We raden u echter aan de Levorg van dichtbij te gaan bekijken. Hoewel al aanwezig in enkele zeldzame showrooms, kan dat model toch voor een ontdekking
doorgaan. Onze tip: probeer hem vooral uit!

Toyota – Paleis 9

verso

Toch nog een wereldpremière? Jazeker, en wel bij Toyota, met de update van het compacte MPV-model Verso. Behalve over een nieuwe look beschikt het ook over een fors uitgebr
eide veiligheidsrusting. Paradoxaal genoeg zijn de interessantste nieuwigheden al een beetje belegen, zoals de Rav4 (nu voor het eerst in hybrideversie), defuturistische Mirai (met waterstofmotor) en vooral de nieuwe Prius, alweer de vierde uitgave van het hybride-icoon.

 

Openingsuren: 

Open van donderdag 14 tot zondag 24 januari, van 10 tot 19u.

Nocturnes (tot 22u.) op vrijdag 15, maandag 18 en vrijdag 22 januari.

Tarieven:

Volwassenen:

15 euro (ter plaatse)

13 euro (online voorverkooop)

Kinderen van 6 tot 12 jaar: 9 euro

Kinderen onder de 6 jaar: gratis

Zoals elk jaar komt de NMBS met een all-in ‘B-Excursion’ ticket (trein+metro+toegang tot het salon). De prijs hangt af van het vertrekstation.

Autosalon.be