De belangrijkste innovaties die Samsung op CES onthulde

“What happens in Vegas, stays in Vegas”, al gaat die uitspraak één keer per jaar niet op. Tijdens CES, één van ’s werelds belangrijkste technologiebeursen, stellen tal van bedrijven innovaties voor die een impact hebben op het dagelijkse leven. Ook techgigant Samsung toonde zich van zijn beste kant, met vernieuwingen gaande van grensverleggende Ultra High Definition televisietoestellen tot een ijskast die je op elk moment van de dag kan raadplegen. Wij geven je een overzicht van de belangrijkste nieuwigheden die in de nabije toekomst zullen verschijnen.

Nieuwe editie van de Gear S2

Gear S2

Samsung deed op CES twee nieuwe edities van zijn smartwatch uit de doeken. De Gear S2 zal vanaf februari ook beschikbaar zijn in 18K plated Roségoud en Platinum. Bovendien zal Samsung de banden met zijn partners dit jaar aanhalen om meer gemak en mogelijkheden aan de Gear S2 toe te voegen. Denk daarbij aan internationale apps als CNN, Bloomberg en eBay, maar ook tal van Belgische apps zullen dit jaar hun intrede doen op de Gear S2.

De volgende stap in Ultra High Definition

UHD

De nieuwste S-UHD tv’s gaan nóg verder! Dankzij het Quantum Dot Display beschikken de toestellen over een nog hoger contrast, waardoor de beeldkwaliteit feilloos is ongeacht de lichtsituatie. Daarnaast stelt Samsung ook de eerste Curved tv voor zonder randen. De afwezigheid van een omlijsting zorgt ervoor dat de aandacht van de kijker steeds gericht is op wat er zich op het scherm afspeelt.

Alsof dat nog niet genoeg was, zullen de nieuwste tv’s van Samsung de slimste gebruikservaring ooit aanbieden. Dankzij de Internet of Things-technologie wordt de televisie van Samsung het controlecentrum voor zo’n 200 smart objecten en apparaten.

Entertainment op je koelkast

Family Hub

Een van die slimme apparaten die Samsung onthulde is de Family Hub-koelkast met een Full HD touchscreen. Dat scherm kan je gebruiken om recepten te raadplegen, boodschappen voor de familie achter te laten, elkaars agenda te bekijken en zelfs video’s of muziek af  te spelen. Het zal sowieso swingen in de keuken.

Drie ingebouwde camera’s zorgen er bovendien voor dat je met de smartphone op elk moment van de dag in jouw koelkast kan kijken. Handig als je je boodschappenlijstje vergeten bent!

Laptop in tablet-formaat

TabPro S

Met de Galaxy TabPro S pakt Samsung uit met de dunste en lichtste 2-in-1 tablet van het moment. Het apparaat weegt nauwelijks 693 gram en is slechts 6,3 millimeter dik, zonder dat het in kracht of functionaliteit moet inboeten. Een video in High Definition bekijken of een powerpoint in elkaar knutselen is een eitje op deze combinatie van laptop en tablet.

Continu toegang tot de wasmachine

AddWash

Dat Samsung zelfs de meest banale problemen wil aanpakken, bewijst de techgigant met de wasmachines met AddWash. Iedereen wordt wel eens geconfronteerd met een vergeten kledingstuk wanneer de machine al staat te draaien. Je wilt dat stuk dan zo graag mee wassen, maar een overstroomd washok heb je er ook niet voor over. Met AddWash krijg je een deur in de deur van je wasmachine, zodat je steeds kleding kan toevoegen wanneer het nodig is.

Smul jij van technologische vooruitgang? Hou dan zeker de Discover Blog van Samsung in de gaten. De techreus brengt je er steeds op de hoogte van zijn indrukwekkende nieuwigheden!