Advocaat krijgt het oude nummer van Sir Mix-a-Lot, met bijhorende pikante foto’s

Toen Jonathan Nicols in 2012 een nieuw telefoonnummer aanvroeg, was hij tevreden dat hij een eenvoudig nummer kon kiezen. De rechtenstudent ging er immers van uit dat dat hem zou helpen tijdens zijn zoektocht naar werk. Dat het nummer hem foto’s van schaarsgeklede vrouwen, uitnodigingen voor feestjes en een ideale gespreksstarter zou opleveren had hij echter niet verwacht.

Niet lang nadat hij zijn nieuwe nummer had, kreeg Nicols een eerste vreemde sms met een link naar een artiest op Youtube. Nichols bedankte voor de muziektip maar deelde de afzender mee dat hij het verkeerde nummer had. Wat later werd hij gebeld door verkopers van luxewagens. Ondanks dat hij graag een testrit zou maken, stelde hij de verkopers teleur door te zeggen dat ze een arme student aan de lijn hadden. Wat later volgden foto’s van halfnaakte dames in pikante poses.Op 12 augustus ontplofte zijn telefoon met verjaardagswensen en foto’s. Talloze verwijzingen naar het nummer ‘Baby Got Back’ gaven hem een flauw vermoeden van de vorige eigenaar van het nummer. Een korte zoekopdracht op Google bevestigde het: Anthony Ray, ofwel Sir Mix-a-Lot, is die dag jarig.

De vele concerttickets en uitnodigingen brengen Nicols in verleiding om er iets mee te doen, maar aan Seattle Times getuigt hij dat zijn beroep als advocaat inhoudt dat hij zich niet mag voordoen als andere personen. Het telefoonnummer is voor Nicols wel een prima gespreksonderwerp om mee uit te pakken op een sollicitatie.

Seattle Times nam ook contact op met Sir Mix-a-Lot. De rapper met een voorliefde voor stevige achterwerken vindt het hele voorval hilarisch en gaf Nicols nog advies. “Allereerst, open de berichten niet als je vriendin naast je zit. Ga ook nooit in op voorstellen, want ‘ja’ betekent bij mij meestal dat je in je portemonnee moet tasten”, adviseert Sir Mix-a-Lot. “De sexy foto’s, met veel back, mag je altijd doorsturen”, lacht hij, “maar de autodealers mag je houden.”