Inspiratieloos? Spring onder de douche!

Soms lijkt je hoofd gewoonweg leeg te zijn, en dat net op de meest cruciale momenten. Het beste wat je dan kan doen is een douche nemen. 
door
Tanita De Mey
Leestijd 1 min.

Uit het boek 'Wired to Create : Unravelling the Mysteries of the Creative Mind', geschreven door psycholoog en journalist van Huffington Post, Carolyn Gregoire,  blijkt dat 72% van de mensen zijn of haar beste ideeën krijgt onder de douche. "Wanneer je onder de douche staat, kan je vrijuit denken en pieker je minder over eventuele beperkingen of karweien", zegt Gregoire.

Volgens de journaliste isoleert een douche ons van de buitenwereld, waardoor we meer kunnen focussen op onze diepste verlangens en herinneringen. Mensen die douchen als ze moe zijn, zijn ook vaker creatief, aangezien het brein creatiever is als het moe is.

"Als je niet meteen een douche in de buurt hebt, kan je ook altijd een wandeling maken, een middagje vissen of een rondje gaan fietsen. Het belangrijkste is dat je in een rustige omgeving vertoeft en iets doet waarbij je niet te veel hoeft na te denken", besluit Gregoire.