Playboy Mansion te koop, Hugh Hefner incluis

A view of Playboy Magazine publisher Hugh Hefner's property, the Playboy Mansion, is seen 11 January 2007 in Beverly Hills. AFP PHOTO/GABRIEL BOUYS / AFP / GABRIEL BOUYS

Het legendarische optrekje waar Playboy-oprichter Hugh Hefner zijn feestjes organiseert gaat de markt op voor 200 miljoen dollar (zo’n 184 miljoen euro).

Op de Amerikaanse showbizzsite TMZ schatten immomakelaars de waarde van de villa echter op de helft van de prijs wegens de vervallen staat. Bovendien krijgt de koper de 89-jarige Hefner zelve erbij, die er blijft wonen tot aan zijn dood. Andere vreemde voorwaarde: zijn slaapkamer is verboden terrein voor geïnteresseerde bezoekers.

De reusachtige Mansion met 22 kamers werd gebouwd in gotische stijl in 1927 en heeft een wijnkelder, bioscoopkamer en een spelletjeskamer. De eigendom omvat behalve het huis ook drie gebouwen met dieren, een kerkhof voor huisdieren, een tennisbaan, een basketveld en een zwembad met waterval en grot. Komende maand wordt de villa officieel te koop gezet.

Foto Belga / G. Bouys