Zuid-Korea beantwoordt bomproeven met oorverdovende popmuziek

De Noord-Koreaanse bomproeven, al dan niet met een waterstofbom, vielen niet in goede aarde bij de internationale gemeenschap. Ook buurland Zuid-Korea neemt maatregelen.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Zo start Zuid-Korea de geluidsinstallatie aan de gedemilitariseerde zone opnieuw op. Nadat twee Zuid-Koreaanse soldaten zich in augustus verwondden aan een Noord-Koreaanse mijn, sloeg het land terug met de luidsprekers. Die speelden toen oorverdovende propaganda en popmuziek af.

Het Noorden kon er niet mee lachen en dreigde met een ultimatum: Zuid-Korea kreeg 48 uur om de luidsprekers uit te schakelen, anders zouden er militaire acties volgen. Na enkele dagen onderhandelen beloofde het Zuiden de luidsprekers enkel te gebruiken in buitengewone omstandigheden.

Testen met een mogelijke waterstofbom zijn voor Han Min Koo, de Zuid-Koreaanse minister van Defensie, reden genoeg om het volume opnieuw open te draaien. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zal waarschijnlijk extra verveeld zitten met de zaak. Wanneer de propaganda en muziek vrijdag opnieuw werd afgespeeld, vierde hij immers zijn verjaardag.