Veganistisch vlees wordt mogelijk foodtrend van 2016

In de Amerikaanse stad Minneapolis opent binnenkort een veganistische slagerij. Vanaf 23 januari kunnen klanten bij ‘The Herbivorous Butcher’ kiezen tussen allerlei soorten ‘vlees’, van steak tot ribbetjes en Mexicaanse chorizoworsten, zonder dat er een dier voor geslacht werd.

Oprichters Kale en zijn zus Aubry Walch droomden al lang van een veganistische slagerij, en konden via een crowdfundingproject, dat maar liefst 54.500 euro opbracht, hun droom waarmaken. Het veganistisch vlees zal gemaakt worden van het eiwit uit bonen en granen, en heeft dus best nog veel weg van ‘echt’ vlees.



Ook al klinkt ‘The Herbivorous Butcher’ uniek, een echte pionier is het niet. Het Amerikaanse familiebedrijf Fry’s doet het al jaren, in Nederland heeft De Vegetarische Slagerij een veganistisch assortiment en ook Albert Heijn verkoopt veganistisch vlees. Het lijkt er dus op dat veganisten langzaamaan hun ‘geiten wollen sokken’-imago kwijtspelen.