Dit is ’s werelds dunste harde schijf

Sensorwake-300x169Liefhebbers van technologie kunnen momenteel hun hartje weer ophalen. In Las Vegas is CES, de grootste beurs ter wereld
voor consumentenelektronica, immers aan de gang. Leuk aan CES is dat de beurs zich niet enkel toespitst op diehard technerds. Zo worden er tal van technologische ontwikkelingen die betrekking hebben tot het dagelijkse leven voorgesteld. Denk bijvoorbeeld aan Sensorwake (foto rechts), een
wekker die geuren uitstoot of een slimme ijskast. Aangezien we vandaag steeds meer data overal mee naartoe nemen, kon ook Seagate niet stil blijven zitten.

Seagate pakt op CES onder andere uit met de Backup Plus Ultra Slim, een ultracompacte harde schijf. Het fraaie, stijlvolle schijfje is niet groter dan een doorsnee portefeuille en is nog geen centimeter dik. De Ultra Slim past dus probleemloos in je broekzak of handtas en kan je overal vergezellen.

BUP-Ultra-Slim-Gold-Silver-Family-Hi-Res
Seagate Backup Plus Ultra Slim

Elke vierkante millimeter zit bovendien tjokvol gegevens. Op de slanke schijf kan je maar liefst twee terabyte data opslaan. Concreet komt dat neer op ruimte voor meer dan een half miljoen liedjes, 320.000 foto’s of 240 uur aan video’s van hoge kwaliteit. Beeld je in dat je tien dagen aan beeldmateriaal of alle foto’s die je ooit trok steeds binnen handbereik kan hebben!

Daarnaast beschikt de Ultra Slim over slimme software. Daarmee verschijnen al je foto’s op video’s die je met smartphone of digitale camera maakt op één duidelijke plaats, die je dan weer eenvoudig kunt raadplegen met je computer, smartphone of tablet.

De Seagate Backup Ultra Slim verschijnt dit voorjaar.