Planckendael verwelkomt pasgeboren neushoornbaby

Heuglijk nieuws uit Planckendael: de Mechelse dierentuin is uitgebreid met een nieuwe neushoornbaby. Het kleintje werd in december al op de wereld gezet door mama Karamat, maar nu pas zijn de eerste foto's opgedoken. "Mama en baby maken het goed", klinkt het bij Planckendael. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De babyneushoorn werd op zaterdag 12 december geboren en woog maar liefst 60 kilogram. Een echt kleintje kan je het dus niet noemen. De spruit loopt momenteel nog rond zonder hoorn. Die verschijnt pas wanneer hij ouder is.

Voor mama Karamat is het haar eerste jong, papa Gujarat vertoeft sinds mei bij onze Noorderburen in de Rotterdamse dierentuin Blijdorp. "Mama en baby maken het goed", laat Planckendael weten in een persbericht. "Na een uur stond de flinkerd al op zijn poten."

"Kijklustigen kunnen de baby nog niet bezoeken in het park", klinkt het nog. "Voorlopig blijft de baby dicht bij mama Karamat in de stal. Vooraleer hij buiten mag, moeten de weersomstandigheden optimaal zijn."

De eerste foto's werden verspreid via de Facebookpagina 'Ava & haar neushoorn' . De 12-jarige Ava uit het Limburgse Stevoort is namelijk de meter van het dier en mocht als eerste op kraambezoek bij het jong.