«In januari zoek en vind je een nieuw lief»

Professionele online koppelaars verkondigen goed nieuws voor singles: in januari zouden ze eindelijk een nieuw lief tegenkomen, omdat 40 procent van de alleenstaanden deze maand nog een profiel aanmaken.
door
Charlotte
Leestijd 1 min.

Relatiedeskundige Rika Ponnet, die sinds 1993 het relatiebureau Duet runt, reageert kritisch in Het Nieuwsblad: "Die cijfers zijn nergens op gebaseerd. Het is pure marketing van de datingsites die resulteert in gratis publiciteit. Het is wel zo dat er tijdens vakanties het een en ander beweegt op datingsites. Mensen worden tijdens vakanties meer geconfronteerd met het feit dat ze alleen zijn, en er gaan ook meer koppels uit elkaar."

Volgens de experte hoeft niets je tegen te houden om je in te schrijven op een datingsite. "Hoop is de motor die ons verder doet gaan. Het is sowieso beter om iets in handen te nemen dan af te wachten. Iemand die zich focust op eenzaamheid, zal dat misschien uitstralen. Dat kan als onaantrekkelijk ervaren worden door de ander." Zij is ervan overtuigd dat het helpt om je basisgevoel in evenwicht te brengen en dus met een positieve ingesteldheid mensen te leren kennen.

 

Foto Pixabay