Studenten stellen kot open tijdens treinstakingen

Vanaf vanavond 22 uur staken de Waalse spoorbonden FGTB en CSC, en ook de machinistenbond ASTB-SACT doet mee. De kans is dus groot dat ook Vlaamse treinreizigers niet ontsnappen aan vertragingen en afgelaste treinen. Omdat het volop examenperiode is, zijn ook studenten hier de dupe van. Verschillende blokkers willen hun pendelende mede-studenten helpen, en bieden een slaapplaats aan op de Facebookpagina 'Mijn kot staat voor je open'. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Toen vorige maand bekend raakte dat de spoorbonden van de NMBS stakingsdagen planden in volle examenperiode, wou Olivier Goessens zijn pendelende medestudenten een helpende hand bieden. Hij lanceerde de Facebookpagina 'Mijn kot staat voor je open - Mon kot t'es ouvert' als platform om een slaapplaats aan te bieden. Studenten kunnen hun kot open stellen voor medeblokkers die zelf geen blok hebben. Op die manier kunnen ze er overnachten en zonder problemen makkelijk op hun examen geraken.

Sinds het initiatief uit de startblokken schoot, heeft de pagina al meer dan 1.200 likes verzameld. En maar liefst 200 welwillenden hebben hun kot open gesteld.