Mark Zuckerberg deelt sportieve ambities

Mark Zuckerberg is dit jaar van plan om elke dag één mijl te lopen. Dat maakte de Facebook-topman via zijn profiel bekend.

Via de pagina ‘A Year of Running’ kunnen zijn sportieve ontwikkelingen gevolgd worden en kun je je eigen sportieve doelstellingen delen met de Facebook-community. Al 42.000 mensen hebben de pagina intussen geliket.Eén mijl is ongeveer 1,6 kilometer, dus een eitje voor wie regelmatig de loopschoenen aanbindt. Toch is dit een doelstelling die ook voor het minder sportieve deel van de bevolking erg haalbaar is. Met het initiatief hoopt Zuckerberg meer mensen te kunnen motiveren om te sporten.

Voor Zuckerberg is het al zijn tweede voornemen voor dit jaar. Gisteren liet hij ook weten dat hij artificiële intelligentie voor in zijn huis wil ontwikkelen. Het is intussen een traditie voor hem om dingen te beloven in het begin van een nieuw jaar. Zo liet hij eerder al weten dat hij Mandarijns wil leren en hij beloofde enkel nog vlees te eten als hij het dier zelf geslacht heeft.