Zo ziet het nieuwe vrouwengezicht van Franky eruit in 'Thuis'

Franky uit 'Thuis' zal na zijn geslachtsveranderende operatie in de VS door het leven gaan als Kaat, vertolkt door actrice Leen Dendievel, tevens de wederhelft van zanger Udo Mechels. "Ik ken bijna iedereen, maar heb nog nooit met iemand de set of een scène gedeeld. Het is een eer om met Marleen en Pol een gezin te vormen, hele fijne mensen en goede acteurs", klinkt het enthousiast. 
door
Charlotte
Leestijd 2 min.

Acteur Jef Hoogmartens nam aan het einde van het vorige seizoen afscheid van zijn 'Thuis'-personage Franky Bomans, toen die zijn moeder Simonneke verraste met zijn wens om te veranderen een vrouw. Hij trok naar Amerika voor een geslachtsveranderende operatie en komt in het voorjaar terug als transgender Kaat. Die rol zal vertolkt worden door Leen Dendievel, bekend van televisieprogramma's '16+', 'Spring' en 'Emma'. Ze nam ook gastrollen voor haar rekening in onder andere 'De Kotmadam', 'Zone Stad', 'Louis Louise', 'David', 'Dag en nacht' en 'FC De Kampioenen'. Ook nu zal ze haar televisiewerk blijven combineren met haar theaterwerk bij onder meer bij Theater aan de Stroom en de Komedie Compagnie.

"Het is een rol met vlees aan en dat kom je niet zo vaak tegen. Ik neem deze kans dan ook met beide handen aan. En ik haal alles uit de kast om die rol goed neer te zetten. Dat is belangrijk, zowel voor mensen die niet vertrouwd zijn met het begrip ‘transgender', als voor transgenders zelf", vertelt de in 1983 geboren actrice over haar speciale personage in 'Thuis'. Ze komt niet onvoorbereid naar de set: "Toevallig heb ik zelf  - nog voor ik wist voor deze rol in aanmerking te komen - een tijdje geleden een vrouw 'herontdekt'. Zij heeft mij veel verteld en ik ga zeker ook verder te rade bij haar. Elk verhaal is anders, maar ook zij  is ooit een man geweest en kan mij raad geven bij de moeilijk te spelen situaties."