Zeven goede voornemens die je wel kan volhouden!

Het eindejaar is een tijd om je helemaal te laten gaan op allerlei feestjes, maar ook een periode om even stil te staan bij het afgelopen jaar. Dieetboeken en fitnessabonnementen verkopen als zoete broodjes om de goede voornemens kracht bij te zetten, maar tegen februari liggen ze waarschijnlijk ergens in een vergeten hoekje. Daarom suggereren wij zeven goede voornemens waarop je volgend jaar met succes kan terugkijken.

 1. Doe iedere maand iets nieuw
  Nieuw

Dit maak je zo uitdagend als je maar wilt, gaande van een nieuwe smaak ijs uitproberen, tot een reis naar een ver en onbekend land. Wie weet wat je zal ontdekken!

 1. Blijf op exact hetzelfde gewicht
  Gewicht

Iedereen wil afvallen. Op het einde van 2016 exact evenveel wegen is een veel interessantere uitdaging. Bovendien pas je dan nog in de feestkledij die je dit jaar gekocht hebt!

 1. Zoek beweging in de kleine dingen
  Trap

Maak ’s middags een kleine wandeling richting lunchpauze of laat de lift links liggen en loop de trap op. Moeilijk is het niet maar je bent wel in beweging, zonder dat je daarvoor een prijzig abonnement nodig het.

 1. Vergeet niets in de supermarkt
  Vergeten

Frustraties kunnen in een klein hoekje schuilen. Neem bijvoorbeeld thuiskomen van een tripje naar de winkel en ontdekken dat je iets vergeten bent. Met de handige app van myShopi is dit voornemen een eitje.

 1. Aanvaard een beetje rommel
  Rommeltje

Het huis schoon houden vergt een heleboel werk en een paar weken later is het opnieuw een boeltje. Maak het jezelf gemakkelijker en aanvaard dat er altijd een beetje rommel zal liggen. Dat maakt opruimen na het nieuwjaarsfeestje ook meteen eenvoudiger!

 1. Durf nee zeggen
  Nee

Uitgenodigd voor een feestje waar je helemaal geen zin in hebt? Vraagt je baas je om nog iets langer te blijven aan het einde van een lange werkweek? Zeg toch gewoon nee. Natuurlijk moet je niet overdrijven maar af en toe een njet kan zeker geen kwaad.

 1. Doe iets waar je goed in bent
  Goed

Een nieuwe taal spreken of een muziekinstrument leren zijn vaak gehoorde voornemens, maar waarom perfectioneer je niet iets waar je al goed in bent? Er is bovendien geen gebrek aan wereldkampioenschappen of maffe records tegenwoordig. Als jij blijft verbeteren, kan jij er misschien wel eentje op jouw naam zetten!