Deze slaaphouding zorgt voor meer nachtmerries

Ben je badend in het zweet wakker geworden? Besteed dat eens aandacht aan de manier waarop je ligt. Volgens verschillende wetenschappers bepaalt je slaaphouding immers je dromen. Wie op de linkerzij slaapt, zou gegarandeerd meer nachtmerries hebben. 

Het fenomeen ‘dromen’ werd al vaker onder de loep genoemen. In 2004 ontdekten onderzoekers als dat mensen die op hun linkerzijde slapen een minder kwalitatieve nachtrust ervaren. Zo’n 41% van de linkerzijslapers zou ook veel last hebben van nachtmerries, terwijl dat bij mensen die op hun rechterzijde slapen maar 14,6% was. Toch moet je niet meteen nieuwe slaapgewoontes aanleren. Er werden immers amper 63 mensen onderzocht.Een andere studie met 670 deelnemers heeft aangetoond dat mensen die hun gezicht in het kussen begraven, meer kans maken op een bijzonder levendige en plezierige droom. Sommige van deze buikslapers kwamen evenwel terecht in een droom waarin ze ontvoerd werden door een UFO of aan het verdrinken waren.

De wetenschap is er dus nog niet in geslaagd om een ideale slaappositie te bepalen. Slaap dus maar gewoon in de houding die jij het comfortabelst vindt, en onthoudt dat jíj de baas bent van je dromen. Je kunt dus zelf een nare nachtmerrie omtoveren tot een leuke droom.