‘Ongewild’ briefje van 100 dollar brengt minstens het dubbele op

Wat doe je met kerstcadeau’s die je niet wilt? In Nieuw-Zeeland is het blijkbaar niet ongewoon om die op het internet te verkopen en met de opbrengst iets te kopen dat je wel tevreden stelt. Een Nieuw-Zeelander steekt nu de draak met die praktijk en dat blijkt een lucratieve grap.

“Ik kreeg 100 dollar voor Kerstmis maar ik wil die niet. Daarom verkoop ik het briefje”, zo luidt de advertentie van Robbie Shefford (foto) op Trade Me, het Nieuw-Zeelandse equivalent van tweedehands.be. Volgens Radio New Zealand is de veilingspagina nu de best bekijken van 2015. Het hoogste bod is op moment van schrijven 242,50 dollar (152 euro), meer dan het dubbele van de werkelijke waarde.

“Alle kinderen zetten op tweede kerstdag hun ongewenste cadeau’s op het internet om geld te krijgen voor wat ze wel willen” verduidelijkt Shefford aan Radio New Zealand. “Wij dachten dat het grappig zou zijn om een bankbiljet te veilen als ongewenst geschenk.”

Shefford is verbaasd over de aandacht die zijn grap krijgt, maar is wel gelukkig dat veel mensen er mee kunnen lachen. De opbrengst gaat naar Ronald McDonald House, een goed doel dat ervoor zorgde dat hij in de buurt van zijn pasgeboren dochter kon blijven toen zij vijf weken in het ziekenhuis verbleef.

Logan Mudge, een woordvoerder bij Trade Me, verzekert dat de veiling vlot zal verlopen en dat de winnaar moet betalen. Eerder verwijderde de veilingsite al een bod van 5.000 dollar, nadat bleek dat de bieder niet oprecht was. “Deze verkoper tart de verbeelding van heel wat mensen en hij neemt een loopje met al die ongewenste geschenken. Wij hopen dat zijn grap resultaat oplevert”, aldus Mudge.

Radio New Zealand deelde ook nog mee dat de veilingsite momenteel bijna 5.000 ongewenste cadeau’s aanbiedt. Selfiesticks, sokken en cd’s van Adele zijn blijkbaar geen geliefde geschenken.