Nieuwe discussie houdt internet in de ban: hoe zou een hond een broek dragen?

Na de blauw-zwarte of goud-witte jurk van eerder dit jaar heerst er een nieuwe discussie op de sociale media. Jared Keller ontketende de debatten gisteren door de bovenstaande tekening van twee honden met een broek te delen op Twitter.

Amper twee uur later was de vraag van de journalist van Maxim al 11.000 keer gedeeld. Ondertussen is de afbeelding al meer dan 30.000 keer geretweet en is ze het onderwerp voor een artikel in New York Magazine.

De afbeelding komt oorspronkelijk van de Facebookpagina Utopian Raspberry – Modern Oasis Machine. Norbert, een 19-jarige Belgische student, kwam op het idee tussen 2 en 3u ’s nachts. “Ik zag enkele honden een broek dragen. Aangezien honden geen armen hebben, zouden alle poten technisch gezien door broekspijpen moeten. Ik tekende beide mogelijkheden”, verduidelijkt Norbert aan Maxim. “Ik had nooit verwacht dat dit ooit zo populair zou worden, maar ik ben wel blij dat mensen er zich mee vermaken.”

Op Twitter, Reddit en Facebook komen er heel wat reacties op de afbeelding. Veel mensen lijken een voorkeur voor de tweede optie te hebben.

Op Reddit gooit iemand het echter over een andere boeg. Hij betoogt dat de broek een menselijke uitvinding is. Moesten honden beslissen om broeken te beginnen dragen, dan zouden ze hun kont vrijhouden zodat ze eraan zouden kunnen snuffelen om elkaar te begroeten.

Keller besloot om zijn volgers op Twitter ook te vragen naar hun voorkeur. Uit zijn kleine enquête blijkt dat 80% kiest voor optie B. Bedenker Norbert gaf ook te kennen dat hij de rechtse broek beter vindt.

[polldaddy poll=”9252150″]