Eindejaarsherinnering: 5 tips voor als jouw geheugen je in de steek laat

Ben jij ook zo dol op de feestdagen? De prachtig versierde en rijkelijk gevulde feesttafels, de familie gezellig verzameld voor de kerstboom, het vuurwerk op Nieuwjaar … Het zorgt elk jaar voor kostbare herinneringen en al even waardevolle beelden, die je voor geen geld ter wereld wilt verliezen. Een schijf waar je al die foto’s en filmpjes van je dierbaren veilig kan bewaren is dus een slimme investering. Voor elk type gebruiker heeft Seagate bovendien een ideale soort opslag! Welk type past het best bij jou?

Backup-Plus-Portable-4TB-Black-Upper-Hero-Left-3L-hi-resRuimte voor het hele gezin

De nood aan opslagcapaciteit in een typisch gezin neemt elk jaar toe. Logisch, aangezien bestanden groter worden en de wereld steeds digitaler wordt. Een foto van één megabyte uit die oude compactcamera verdwijnt in het niets tegenover de kwalitatieve beelden die zelfs smartphones vandaag produceren. Met de Backup Plus haal je veel, erg véél opslagcapaciteit in huis: van 3 tot maar liefst 8 terabyte aan data. Als je weet dat er op één terabyte meer dan 90.000 foto’s, 66.000 liedjes en 24 uur HD-film past, mag je gerust zijn: het hele gezin kan hier zijn mediabibliotheek kwijt.

Voor wie steeds onderweg is

Je vakantiefoto’s voor de zekerheid al even back-uppen Backup Plus Slim Mac Lifestyle v4 Female_Silver_High Restijdens je reis? Even bij vrienden een filmpje of foto’s uit jouw bibliotheek bekijken? De Backup Plus Slim is het compacte broertje van de Seagate Backup familie. Met een grootte van je handpalm en een dikte van amper een vinger past hij perfect in je broek- of jaszak. Dit handige en duurzame exemplaar kan je overal mee naartoe nemen. De opslagcapaciteit is iets minder dan bij de Backup Plus (500 gigabyte tot 4 terabyte), maar zal voor de meeste mensen zeker volstaan.

Backup-Plus-2-White-Main-Packaging-Hi-ResLimited Edition

Met deze speciale editie krijg je de Backup Plus Slim in een wit jasje en met een grote gemoedsrust erbovenop. Als er iets met je schijf gebeurt, is er twee jaar lang een Data Recovery Service van Seagate inbegrepen. De experts van Seagate halen een succespercentage van maar liefst 90% en kunnen zo je dierbare familieherinneringen bijna zeker van de vergetelheid redden. En daar staat nu eenmaal geen prijs op.

Het neusje van de zalm

Als je enkel tevreden bent met het beste van het beste is de Backup Plus FAST de enige juiste keuze. Met een datatransfersnelheid van maar liefst 220 megabyte per seconde is deze schijf tot wel twee keer sneller dan andere draagbare harde schijven. Het robuuste metalen ontwerp garandeert bovendien uitstekende draagbaarheid. En met 4 terabyte boet je op het vlak van opslagruimte helemaal niet in.

200 gigabyte in de cloud

Bij de hele Backup Plus familie van Seagate is maar liefst 200 gigabyte aan OneDrive cloudopslag inbegrepen. Met OneDrive krijg je toegang tot je belangrijkste bestanden vanaf elke mobiel toestel. Bovendien blijven de bestanden waar je aan werkt ook steeds up-to-date op al je toestellen in de cloud én kan je samenwerken met wie je maar wil. Als je weet je hier normaal 175 euro voor kwijt bent, is dit een erg mooie aanvulling bij deze drives.

Opslag voor smartphones

Met de bijhorende Seagate Mobile Backup app voor iOS en Android kan je eenvoudig automatische back-ups maken van alle bestanden op je smartphone en tablet. Zo gaan je mooiste herinneringen die je mobiel hebt opgeslagen (foto’s, video’s, muziekbestanden … ) nooit verloren!