‘Game of Thrones’ opnieuw meest gedownloade serie

Uit data van Torrentfreak, een website die zich toelegt op online piraterij, blijkt dat ‘Game of Thrones’ dit jaar het vaakst illegaal gedownload werd. Dat is al het vierde jaar op rij.

Jaarlijks maakt Torrentfreak een schatting van series en films die het vaakst illegaal gedownload worden met gebruik van torrents. Andere methoden, zoals streaming, worden buiten beschouwing gelaten omdat hiervan geen openbare data bestaan.

Voor het vierde jaar op rij spant ‘Game of Thrones’ de kroon. De finale van het vijfde seizoen van de fantasyreeks werd volgens Torrentfreak maar liefst 14,4 miljoen keer binnengehaald met BitTorrent. De serie van betaalzender HBO laat niet enkel de competitie ver achter zich, ook de traditionele kijkers die ‘Game of Thrones’ via HBO bekijken zijn in de minderheid. De kijkcijfers bij de zender liggen ‘slechts’ op 8,1 miljoen.

Op de tweede plaats staat ‘The Walking Dead’ met 6,9 miljoen downloads. De serie over een wereld vol zombies haalde wel 16 miljoen traditionele kijkers. De top drie wordt vervolledigd door ‘The Big Bang Theory’, met 4,4 miljoen downloads. Op televisie is die reeks een heus kijkcijferkanon, met meer dan 18 miljoen kijkers.

Voor Torrentfreak was de hoge notering van ‘Game of Thrones’ geen verrassing. Eerder dit jaar brak de fantasyreeks een record toen 258.131 mensen de torrent tegelijkertijd deelden.