Dit is het beste tijdstip om seks te hebben

Couple acting naughty in bed _ View of a couple´s feet in bed

We zouden af en toe wat vaker een ‘middagdutje’ moeten inplannen, want volgens hormoonexpert Alisa Vitti is 15u het ideale moment om tussen de lakens te duiken. Dan zijn de hormoonniveaus van mannen en vrouwen het beste op elkaar afgestemd. 

Je kent Alisa Vitti misschien wel van het boek ‘WomanCode’, een soort handleiding voor vrouwen over hun hormonen en hun cyclus. Daarin schrijft ze dat vrouwen in de namiddag een hoger concentraties hebben van het hormoon cortisol, met als gevolg dat ze meer energie hebben dan op eender welk ander moment van de dag.

Mannen maken op datzelfde moment dan weer meer oestrogeen aan. Hierdoor kan hij gemakkelijker een emotionele klik maken met zijn partner tijdens een vrijpartij. Hoera voor de vrouw, want de man zal zich dan meer focussen op de seksuele verlangens en noden van zijn bedpartner.

Hormonaal compromismoment

De auteur besluit dat 15 uur het geschikte tijdstip is voor “afternoon delight”, oftewel een hormonaal compromismoment omdat het mannelijke en vrouwelijke libido perfect op elkaar afgesteld is.

Een klein nadeel is dat de meeste mensen omstreeks 15 uur nog op kantoor zijn. Het tweede beste moment om te rampetampen is zeven uur ’s ochtends, omdat zowel het mannelijke als het vrouwelijke lichaam dan extra veel sekshormonen en adrenaline aanmaakt.