Amerikaans politicus moet naam aanpassen om verwarring te voorkomen

Een kandidaat voor de verkiezingen voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden moet van de Democratische Partij zijn naam veranderen om verwarring te voorkomen. De persoon die hij probeert op te volgen is immers zijn naamgenoot.

Ruben Hinojosa vertegenwoordigt sinds 1997 het 15de congresdistrict van Texas in het Amerikaanse lagerhuis. Omdat hij op pensioen gaat, neemt hij in maart niet deel aan de verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden. Ruben Ramirez-Hinojosa, een 33-jarige rechtenstudent, ziet de kans schoon. Hij wil opkomen met zijn volledige achternaam, als is dat tegen de wensen van de Democraten. Zij vrezen dat de verwarring hem extra stemmen kan opleveren.

Volgens de Democratische Partij is er geen bewijs dat Ruben Ramirez de achternaam van zijn moeder dagelijks gebruikt. Op zijn rijbewijs staat enkel ‘Ruben Ramirez’ te lezen en de man weigerde een beëdigde verklaring te ondertekenen over het gebruik van de naam Ruben Ramirez-Hinojosa. Reden genoeg voor de partij om de man onder de naam Ruben Ramirez op de lijst te zetten.

“Je moet je gevechten kiezen”, geeft Ruben Ramirez toe aan The Texas Tribune. De politieke kandidaat legt zich neer bij de beslissing, maar komt tegelijkertijd op de proppen met een nieuw logo voor zijn campagne, met een kwinkslag naar het hele gebeuren.

Logo

Foto: Facebook / Ruben R. Ramirez-Hinojosa