Vind de juiste lippenstift voor je huidskleur

Met kerstavond achter de rug, kunnen we al beginnen dromen over oudejaarsavond. Terwijl een outfit bij heel wat vrouwen al lang klaarhangt in de kleerkast, zitten ze nog met de handen in het haar wat betreft make-up. Omdat rode lippenstift de ideale klassieker is voor een feestavond, zocht de site Mashable uit welke tinten bij jouw huidskleur passen. 

In het onderstaande filmpje somt visagiste Sasha Grossman verschillende rode lippenstifttinten op voor drie huidskleuren. Vervolgens adviseert ze haar favoriete merken, maar bij bijvoorbeeld Hema, Kruidvat of Mac kan je gegarandeerd gelijkaardige lipsticks vinden.

Olijfkleurige huid

Mensen met een olijfkleurige huid kiezen best voor een donkere, rode lippenstift gebaseerd op blauwe tinten. Op die manier komen de gouden ondertonen van je huid mooi uit.

Donkere huid

Bij een donkere huidteint staat een rooskleurige rode lippenstift erg goed. De diepe, natuurlijke kleur gaat perfect samen met de diepe tonen van de huid, waardoor ze alletwee in de picture staan.

Lichte huid

Mensen met een lichte huidskleur zijn als de dood dat rode lippenstift hen nog bleker maakt. Dit is niet het geval met rode lippenstift met een oranje ondertoon.